ТОП 3 совети да бидете физички поактивни оваа пролет

Со доаѓањето на пролетта, деновите се подолги и потопли, па така, оние кои се физички поактивни веќе ја извадија лесната облека од плакарите, додека пак, на оние другите им треба малку поголема мотивација. Ако сте од втората група, еве неколку совети за полесно да се одделите од троседот по долгата зима.

img
ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ ДА ПРОЧИТАТЕ

 

1-Сменете ја рутината

Еден полесен начин да го направите тоа е да пешачите кон вашето работно место или училиште. Ако сепак тоа е далеку и морате да возите, обидете се да паркирате малку подалеку секој нареден ден, за да го забрзате ритамот на вашето срце. Одењето 5000 чекори на ден е победа кон која треба да целите. Наместо да буткате количка во супермаркет, обидете се да ги зајакнете мускулите користејќи корпа, а ако живеете на спрат, користете ги скалите наместо лифтот.

2-Друштво

Друштвото за вежбање е одличен начин за мотивација. Освен поддршката, здраво е и да се има конкуренција, за постојано да бидете мотивирани

Објавено вторник, 26 април 2016 1:10:00
Напишано од ЕленаПијалоци:Најчитани

Последни вести