Видео: Како вежба Супермен?

img

Нема да не изненади дека најновиот филм од серијалот за Супермен успеа да  ги  наполни благајните во САД и Канада, добивајќи над 128 милиони долари за премиерата. Челичниот  човек и неговото човечко алтер его - Кларк Кент, ги глуми 30-годишниот Хенри Кавил. Тој е првиот Британец кому му се падна честа да влезе во кожата на овој суперхерој на Америка и таа дефинитивно добро му стои, ако разбирате што се обидуваме да кажеме.

Според режисерот Зак Снајдер ("300", "чувари"), целта на човекот кој е одговорен за тренинзите на Хенри Кавил, е едноставна: "Натерај еден нормален човек да изгледа како суперхерој и да се одржува во оваа форма во текот на 6 месеци. До средината на тој период, актерот треба да е максимално чист од поткожни масти, бидејќи ќе се снима без облека и тоа треба да трае барем 3 недели, бидејќи така сме го планирале снимањето. Исто така, не е лошо човек да остане во добра здравствена состојба. "

Слични работи се кажуваат многу полесно отколку што се постигнуваат. Втората задача на Марк Туајт, основач и тренер во Gym Jones - клубот, кој натера група актери да изгледаат како вистински Спартанците за филмот "300" и претстојната да излезе негова историјат "300: Подемот на империјата". За разлика од повеќето тренери кои работат со холивудски ѕвезди, Марк Туајт не пропишува шаблонските тренинзи кои личат на некоја бодибилдинг програма од 90-тите, а ги тера клиентите да тренираат.

Во основата на неговата тренинг филозофија стојат принципи кои тие што се запознати би им личело на кросфит идеологијата. Таму, основната вредност на тренери и тие кои тренираат е волјата: да страдаш, да го фрлиш поранешното јас во огнот, да преживееш и да се промениш. Промена не во насока на одреден изглед, туку кон вистински атлетски квалитети, кои повеќето луѓе ги дефинираат како "добра форма".

Повеќе за подготовката на Хенри Кавил можете да дознаете од прикажаните видеа, каде тој самиот и тренерот Туајт разговараат и ја покажуваат заедничката работа.

 

 

Објавено петок, 05 јули 2013 02:00:00
Напишано од БилеПијалоци:Најчитани

Последни вести