Исповед на бодибилдерот Гоце Мојсоски: Јадам само ориз и стек и немам желба за секс

Во крајната фаза кога веќе се влегува во празнење и полнење на организмот со јаглехидрати и во фаза на дехидратација на телото, поточно на вадење на водата од поткожното ткиво, е тогаш веќе се нема желба ни за живот, а камоли волја за секс – вели Гоце.

img

Подготовките се многу напорни и бараат многу откажувања, како од храната, така и од ноќниот живот и се она што е штетно и нездраво. Јас во овој период се хранам исклучиво со варен ориз и варен пилшеки стек, без никакви додатоци, без сол и без апсолутно ништо друго во него.

Значи оброкот во денот ми се состои од еден килограм варен ориз и еден килограм варен стек. Друго ништо не јадам освен овие две јадења и тоа така трае два месеци – вели Гоце и појаснува:

-Ваквата храна најмногу ми влијае на расположението затоа што не јадеш ништо што може да те расположи. Нема внес на масти и шеќери и одма немаш енергија дури ни да се смееш. Понервозен си од секогаш, а најтешко е кога јаглехидратите и оризот ќе се на минимум кога буквално се ти смета – вели тој.-Не е точно дека цело време кога некој е на ваков тренинг нема желба за секс. Се појавува и таква желба, но во крајната фаза кога веќе се влегува во празнење и полнење  на организмот со јаглехидрати и во фаза на дехидратација на телото поточно на вадење на водата од подожното ткиво, е тогаш веќе се нема желба ни за живот, а камоли волја за секс – вели Гоце.

Toj се подготвува за настапот на Максимум опен во Словенија каде на 5 октомври  ќе се натпреварува на ова отворено светско првенство, во конкуренција на билдери и фитнес натпреварувачи од целиот свет.

kanal5.com.mk

Објавено сабота, 31 август 2013 03:15:00
Напишано од БилеПијалоци:Најчитани

Последни вести