Оваа жена ги излекувала болките во колената и зглобовите без посета на доктор, благодарејќи на ова!

Болките во колената и зглобовите се случуваат поради многу причини. Понекогаш, во случајот кај жените, тоа е поради чевлите, годините, трошењето на зглобовите и лигаментите.

 

Ананасот има витамин Ц, кој е клучен за јакнење на коскениот состав. Содржи бромелаин, кој делува противвоспалително.

Портокалот, како и анансот, содржи витамин Ц, кој помага во јакнење на коските, тетивите и лигаментите.

Циметот има антивоспалително дејство и ја подобрува циркулацијата, што може да ги подобри колената и зглобовите.

Муслите и бадемите даваат калциум и други минерали, кои помагаат во јакнењето на коските.

Објавено петок, 25 ноември 2016 12:29:00
Напишано од MajaЗдравје:Најчитани

Последни вести