Секогаш пали: Знаете ли зошто би требало да ставите сол во кафето?

Шеќер во кафето  е минато, па кога ќе го  сварите омилениот црн напиток, ставете малку  сол и причекајте  магија да се случи.

img

Спиевте помалку  од  четири  часа минатата недела, а пред вас е голем ден на работа? Пиењето горко кафе  за поеќето  е големо разочарување, но  денот мора да се продолжи  и  со таков вкус. За среќаможете да го поправите вкусот на своето кафе со  малку  сол!

Што  ви  е потребно:

Кафе и  сол

Што  да сторите:

Ставете сол во горко кафе и  промешајте.

Зошто  функционира:

Солта необично  се врзува честичките кои  детектираат  горчина и  ги  спречува да ја извршат својата работа.

Резултат:

Можеби  ќе почувствувате блага трага на сол, но доколку  преферирате солено пред благо, овој  трик  е идеален за вас.

Објавено сабота, 05 ноември 2016 08:29:00
Напишано од ЕленаЗдравје:Најчитани

Последни вести