Додадете ја оваа состојка во кафето и ќе „пукате“ од здравје!

На многумина од нас кафето е омилен утрински ритуал без кој не можеме да функционираме.

img

Но, малкумина од нас знаат дека со додавање на само една состојка во црното кафе можеме значително да си го подобриме здравјето.

Имено, станува збор за печурките.

Печурките во прав кои можеме да ги најдеме во продавниците за здрава храна значително можат да ја подобрат циркулацијата и да ги заштитат кардиоваскуларниот и нервниот систем од можни заболувања.

Најдобра за оваа намена е печурката наречена лавја печурка.

За да го подготвите своето лековито кафе доволно е во свареното и топло кафе да додадете пола лажичка од правта од мелената лавја печурка и добро да промешате.

Овој пријалок особено ќе им одговара на оние кои пијат горко кафе, затоа што колку што е полековита, толку е и погорка печурката.

Објавено понеделник, 26 септември 2016 08:40:00
Напишано од MajaЗдравје:Најчитани

Последни вести