Македонија во престижниот „Вог“: „Секој оброк е направен со страст и со љубов“

Македонската кујна и трпеза е претставена во едно од најстарите и најпознати списанија во светот, американски „Вог“.

img

Авторот Клер Волкман за Македонците вели дека се прегостољубиви, а нашата кујна една од најпријатните во Европа.

– Без разлика каде одите, секој оброк е направен со страст и со љубов – дали е тоа во средината на Скопје или во дневната соба на земјоделец во локалното село. И не само тоа, фокусот е исклучиво на квалитетот – што значи дека се е направно од нула, без адитиви и конзерванси на кои толку сме навикнати во западнара храна, пишува Волкман.

Целиот текст за македонската кујна прочитајте го во ВОГ

Објавено сабота, 22 октомври 2016 01:27:00
Напишано од ИринаЗдравје:Најчитани

Последни вести