Солено суфле со два вида сирење

Ако го сакате сирењето и француската кујна ќе го обожавате ова јадење!

img

Состојки

-70г маслац

-70г брашно

-2дл млеко

-100г сирење

-50г прмезан или пекорина

-сол

-бел бибер

-4 жолчки

-4 белки

Подготовка

Во сад ставете путер , загрејте и додајте брашно . Прженото брашно треба да остане бело. Брашното полека го поливате со млеко да не се згрутче. Додавате 100 г сирењеи пармезанот/пекорина. Ставете сол и бел бибер , па измешајте. Тргнете од оган , па додавајте ги 4 жолчки една по една . Кога смесата ќе се олади додадете ги белките па измешајте се заедно . Калапот подмачкајте го со путер и во него ставете ја смесата , па посипете ја со пармезан .. Печете во претходно загреана рерна на 200 степени околу 40 минути .

Објавено понеделник, 02 јануари 2017 05:25:00
Напишано од виолета



Здравје:Најчитани

Последни вести