Како да направите совршена паста

Паста во кој било облик е едно од јадењата од кои никогаш не ни е доста. Готвачот Марио Батали открива колку време е потребно за таа да биде совршено зготвена.

img

Овој мајстор на италијанската кујна од Њујорк вели дека за тестенините потребно е да се готват минута помалку од времето кое е пропишано на пакувањето, со што се постигнува пастата да има совршена текстура.

Потоа потребно е да ја исцедите и да додадете сос, со кој би требало заедно да се готват уште околу 40 секунди.

Не треба никако само да фрла сос на нив, туку секако најпрво треба да се готват заедно.

 

 

Објавено среда, 14 јуни 2017 02:20:00
Напишано од ВиолетаЗдравје:Најчитани

Последни вести