Бурек – пита со месо без кора : Нешто едноставно ,а ПОСЕБНО !

Пробајте го овој малку поинаков рецепт за бурек

img

 

Состојки:

-300 гр. Мелено месо

-2-3 главици кромид

-4 јајца

-1 шолја млеко

-200 мл јогурт

-12 лажици брашно

-1 прашок за пециво

-сол (до 2 лажици)

-бибер (до 1 рамна лажица)

-зејтин

Припрема:

Кромидот се сецка ситно. Се мешаат меленото месо,кромидот,јајцата,јогуртот,млекото и зачините.

Се додава брашното помешано со прашокот за печиво и се соединува.

Се истура во намачкана тепсија и се става да се пече на 200 °C околу 45 минути. Се сече и се сервира.

 

Објавено среда, 11 јануари 2017 12:42:00
Напишано од виолета



Најади се:Најчитани

Барај

Последни вести