Лубеница на скара- што е тоа?

img

Сте слушнале ли некогаш за печена лубеница?

Дознаваме дека најчудните рецепти се откриваат во француската кујна, која несомнено е рангирана меѓи најсофистицираните во светот.

Лубеницата во нашата земја обично се јаде свежа, а некои ја јадат во комбинација со бело сирење или леб.  Во Франција, сепак, ја подготвуваат на скара и ја сервираат врз неколку видови на сирење..

Овој необичен десерт кој всушност може да има улога на мезе или салата, има специфичен димен вкус и засилена блажина.

Погледнете како на француски начин можете да ја сервирате лубеница подготвена на скара.

 

- Ставете ги парчињата лубеница  и козјо сирење врз зелена салата и посипете со балсамиран оцет.

- Исечете ха веќе приготвената  лубеницата на скара на мали парчиња и во сад мешајте ја со црни маслинки, фета сирење и оцет.

- Послужете ја лубеницата со тенки парчиња на лута пиперка, посеана со малку сок од лимон и сол.

Објавено петок, 05 јули 2013 10:40:00
Напишано од Биле



Пијалоци:Најчитани

Барај